Pivnita si-a creat intotdeauna in imaginatia noastra ideea de loc insalubru, plin de umezeala, cu miros greu de mucegai, in care depozitam sau aruncam tot felul de lucruri care nu ne mai sunt de folos.

   Spre deosebire de alte camere, pivnita casei dumneavoastra poate avea mai multe intrebuintari. Nu este limitata in privinta gatitului, cum este bucataria sau in privinta dormitului, cum este dormitorul. Este un spatiu care isi poate schimba intrebuintarea in functie de hotararile noastre, dar pentru asta trebuie amenajata in detaliu.

   Din cauza faptului ca se afla la subsol, intra in contact permanent cu umezeala, fapt care determina aparitia igrasiei si a mirosului neplacut cu care o asociem.

   Pentru a scapa de igrasie, turnati o placa de beton asezata pe un pat de nisip, direct pe pamantul netezit in prealabil si tencuiti peretii in cazul in care nu ati facut-o, prevenind astfel infiltrarea apei. Aplicati parchet, gresie sau mocheta peste placa de beton turnata, pentru a-i oferi un aspect primitor si calduros.
   De asemenea, scarile care coboara spre pivnita trebuiesc tencuite si ele, iar pentru a le oferi un aspect mai placut, le puteti placa cu lemn sau gresie.

   Montati o balustrada solida pe toata lungimea scarilor, care sa va sustina la coborare in cazul in care nu ati montat o lumina artificiala pe holul care duce la intrarea in pivnita.

   Din cauza faptului ca se afla la demisol, trebuie sa acordati o atentie deosebita incalzirii si aerisirii spatiului, incercand sa montati daca se poate o fereastra pentru ventilatie si doua calorifere pentru comfortul dumneavoastra termic.

   Odata ce ati parcurs toti acesti pasi, puteti sa va bucurati de pivnita ca de orice alta incapere transformand-o in loc de joaca pentru copii, in sala de sport, in camera pentru birou, in dormitor de oaspeti sau in orice alt mod gasiti cu putinta.