Tipuri de ornamente

   In ideea ca am putea sa va oferim ceva mai mult decat banalul de a amenaja sau decora casa intr-un stil des intalnit, si anume prin folosirea unei lavabile de culoare pe pereti sau a unui simplu tapet. Ne-am gandit ca aplicarea unor ornamente precum tapiseriile, goblenurile, tablourile, candelabrele, obiectele luminoase care atarna pe perete, ar imbunatati cu siguranta aspectul casei dumneavoastra.
   Sunt ieftine, incadrandu-se in orice tip de buget si pot fi inlocuite oricand. Schimba si infrumuseteza aspectul incaperii in care sunt montate. Le puteti amplasa oriunde in casa  fara sa ocupati prea mult spatiu in camera respectiva

    Tablourile

   Se prezinta in mai multe variante de desen : in ulei, in acrilic, acuarela si guasa. Au inceput ca fiind simple portrete pictate din pasiune pentru ca nu aduceau nici un venit celui care le crea si au evoluat in descrierea de batalii celebre si peisaje. Reprezentau pentru contemporani ceea ce reprezinta pentru noi o fotografie.
   Majoritatea tablourilor se aseamana foarte mult cu goblenurile, atat din punct de vedere artistic cat si manufactural. Se potrivesc de minune ca decor, redand atmosfera camerei in care sunt amplasate, in functie de pictura pe care o prezinta.
   Pot fi folosite si intr-o casa moderna, evadand  din clasic prin compozitie. Cu putin efort va puteti crea si singuri un tablou la moda folosind stilul abstract si tot felul de materiale neconventionale cum ar fi : frunze, crengute, scoici, ace, materiale de diferite culori , petale de flori, flori uscate,obiecte vechi, tempera, hartie ,potcoava…si tot ceea ce va trece prin cap.

   Tapiseriile – goblenurile

   Datand inca din secolul al XVII-lea, goblenul este un fel de tapiserie ce utilizeaza subiecte mitologice si istorice, peisaje si motive vegetale stilizate.Denumit dupa produsele manufacturarii unui vestit centru francez de arta decorativa numit Manufactura Nationala Gobelins, goblenurile transpuneau tablouri celebre sau proiecte originale cu caracter decorativ.
   Se gaseau in mare parte in casele si castelele nobililor, fiind foarte scumpe in acele vremuri.
   Se potrivesc foarte bine cu atmosfera clasica intr-o incapere, adaugand stil si personalitate camerei respective. Sunt foarte usor de mutat, putand fi rulate sub forma de suluri .
   Pentru cei clasici reprezinta un mod placut de a va aduce aminte de vremurile in care regii si reginele stapaneau lumea.

   Candelabrele

   Ofera o atmosfera somptuoasa si impozanta incaperii in care sunt amplasate. In trecut erau obiecte decorative foarte mari si se gaseau numai in castele, manastiri si sali de bal, dar acum au evoluat gasindu-se sub diferite forme, culori si marimi.
   Un candelabru schimba cu totul atmosfera in camera trasnsformand-o intr-o incapere luminata si primitoare.    Datorita evolutiei lor se pot adapta oricarui tip de interior modern cu succes


Piese din metal

   Sunt variante noi de decor si uz personal care combinate cu diverse materiale  ofera spatiului locuit simplitate si eleganta.
   Sunt construite din fier forjat si se gasesc in tot felul de forme si culori cum ar fi : mese, scaune, paturi, galerii, cuiere, oglinzi, balansoare, sfesnice, suporturi pentru reviste, suporturi pentru sticle), articole pentru gradina din fier forjat ( pergola, banci, jardiniere, suport pentru ghivece), corpuri de iluminat din fier forjat ( candelabre, felinare), elemente din fier forjat.
   Trebuie doar sa le cautati!