In ceea ce priveste amenajarea unei locuinte,ideile tind sa avanseze spre materiale din ce in ce mai scumpe si mai „calitative”, dar care nu se potrivesc oricarui buzunar si nu reprezinta intotdeauna cea mai buna alegere.
   In momentul in care v-ati hotarat sa amenajati un apartament sau o casa si materialele pe care vi le-ati propus sa le cumparati depasesc bugetul stabilit trebuie sa gasiti o solutie de a elimina din costuri,inlocuind materialele scumpe cu altele mai ieftine, dar asemanatoare calitativ.In randurile urmatoare am asezat cateva idei care v-ar putea fi de folos in economisirea banilor dumneavoastra:

   Inlocuind parchetul,gresia si mocheta, am decoperit un tip de pardoseala multa mai ieftina,care asigura o buna izolare termica ( nici frigul nici caldura nu pot trece prin ea ) si fonica ( se foloseste in studiourile de inregistrari ) .Datorita structurii sale,este folosita ca si materie prima pentru fabricarea dopurilor si anume, pluta.
   Alcatuita din miliarde de pungulite minuscule de aer, in compozitia ei, pluta este foarte placuta la atingere.Nu este tare precum parchetul,dar nici moale precum mocheta.
   Folosirea plutei ca si pardoseala prezinta si alte avantaje pe care celalalte tipuri de pardoseli nu le au, si anume:

- este rezistenta la foc
- apa nu poate patrunde prin ea
- contine suberina,ceara naturala ce alunga mucegaiul,bacteriile si insectele
- nu irita pielea,fiind un material bun pentru cei ce sufera de alergii
- poate fi curatat cu apa si sapun de maini cu un ph echilibrat
- este un material natural 100% reciclabil,durabil si ecologic

   Imediat ce ati terminat repararea glafurilor din casa,in privinta geamurilor trebuie sa va hotarati asupra unui tip de blat cat mai rezistent si mai potrivit pentru camera respectiva.
   Eliminand variantele uzuale cum ar fi blaturile de lemn,de inox si de granit am descoperit un material ieftin,elegant si intotdeauna in pas cu moda.
   Datorita rezistentei lui si a usurintei cu care poate fi utilizat,din cauza faptului ca este gol pe dinauntru bambusul poate fi un material perfect pentru a fi folosit pe post de blat.
   Mai poate fi intrebuintat si pentru construcţia de garduri, schele,poduri, toalete, bastoane, canoe, mobilă,parchet, jucării, pălării, instrumente muzicale, etc.

   In cazul in care factura la curent este mare si nu va puteti permite sa o achitati intotdeauna, o solutie ideala pentru a reduce consumul de curent electric sunt becurile economice sau ledurile.
   Sunt ceva mai scumpe decat becurile elctrice sau decat neoanele,dar amortizeaza investitia in timp scutindu-va de facturile ridicate la curent.