Chiar daca moda se reinventeaza zilnic si nu va puteti permite intotdeauna luxul de a inlocui mobilierul vechi cu unul nou sau de a apela la un atelier, noi am gasit o metoda ieftina si practica prin care puteti face ca mobila veche sa para aproape noua. Cum putem face acest lucru va intrebati? RECONDITIONARE este cuvantul care are solutia problemelor dumneavoastra.
   Dar cum se realizeaza reconditionarea fara a strica mobila mai mult decat este ea deja stricata, realizand ceea ce ne-am propus?


   In randurile urmatoare am notat cateva trucuri care va stau la dipozitie pentru a va atinge telul propus :
•    Curatati mobila cu o carpa curata inmuiata in alcool si indepartati apoi vopseaua veche cu un smilgher,in cazul in care aceasta se indeparteaza mai greu, folositi si un dizolvant pentru vopsea sau o hartie de granulatie 80. Daca suprafata mobilei este denivelata, folositi chit pentru a o readuce la forma initiala. Aplicati pe urma un strat de grund, dupa care folositi 2-3 straturi de vopsea la interval de cateva minute pentru a avea timp ca aceasta sa se usuce.
•   Odata cu trecerea timpului mobilierul dumneavoastra se deterioreaza treptat prin despicarea placilor de lemn,tocirea sau pur si simplu prin zgarierea acestuia cand mutati diferite obiecte prin camera.Zonele in care acesta prezinta zgarieturi se pot repara prin aplicarea un strat subtire de vopsea sau folosind un marker de culoarea mobliei pentru a masca defectul. In cazul denivelarilor apasati cu o carpa umeda pe zona pentru a remedia
•    Petele de pe mobila pot fi indepartate prin aplicarea unei solutii formata din apa si lichid de spalat vasele peste zona afectata indepartand astfel pata nedorita.
•    Canapelele vechi sau scaunele tapitate se reconditioneaza cel mai bine prin retapitarea cu alt material in culoarea pe care o doriti.Si pentru a crea o impresie cat mai placuta musafirilor, in cazul canapelelor, apelati la accesorii cum ar fi un set de pernute noi. Nu costa mult si creaza un efect vizual placut.
•    In cazul dulapurilor aplicarea unui nou strat de lac sau vopsea si inlocuirea manerelor vechi cu unele noi ar putea avea un efect deosebit. Puteti chiar sa montati si oglinzi pe usile acestora pentru a masca zgarieturile in cazul in care nu aveti suficient timp pentru a revopsi.
•    Mobila din bucatarie se poate deteriora foarte repede datorita umezelii crescute,in cazul in care vreti sa o reconditionati aplicati la sfarsit un strat de lac pentru protectie.
•    Pentru tocurile de la geam si usi in cazul in care sunt deteriorate din cauza uzurii, aplicati un strat de chit de cutit si smirgheluiti pentu a reda forma initiala.