Izolarea fonica a locuintei reprezinta una dintre metodele cele mai eficiente prin care odihna dumneavoastra nu va mai avea de suferit.
   Zgomotele produse de vecini sau de constructiile din zona, zgomotul produs de joaca copiilor in fata blocului si zgomotele produse de masini sunt doar cateva din motivele care va pot perturba odihna. Chiar daca sunt de intensitate mica sau inalta atunci cand suntem obositi si nivelul de stres este ridicat, zgomotele ne afecteaza.
   Putem impiedica patrunderea lor in locuinta folosind cateva trucuri:

   1. Izolati peretii folosind rigips (gips carton) si vata minerala

   Rigipsul are mai multe intrebuintari, fiind folosit atat pentru indreptarea peretilor cat si pentru izolarea fonica. Placarea peretilor folosind rigips si vata minerala este o metoda foarte eficienta prin care va puteti izola fonic locuinta. De asemenea puteti placa si tavanul cu rigips, in cazul in care aveti vecini zgomotosi, izoleaza fonic si in acelasi timp evita pierderile de caldura.

   2. Folositi lemnul

   Placarea peretilor folosind lemn masiv natural ajuta la o propagarea cat mai buna a suntetului si izoleaza foarte bine o incapere. Desi placarea cu lemn nu prea mai este la moda, gasindu-se mai mult in cabanele de la munte, cu un mic ajutor din partea unui designer puteti crea o incapere frumoasa si bine izolata fonic

   3. Folositi geamul pe post de izolator fonic

   Functionand pe principiul aerului deshidratat, aflat intre doua geamuri si o tamplarie PVC de calitate, termopanul, asigura o buna izolare fonica a casei dumneavoastra. Desi nu este o varianta tocmai ieftina si necesita alocarea unei sume importante de bani, pentru persoanele care au nevoie de liniste este ideal.
   O alta varianta mai putin costisitoare decat geamul termopan este inlocuirea geamului clasic cu cel dublu. Desi functioneaza pe acelasi principiu ca si geamul termopan si izoleaza fonic mai bine decat cel simplu nu atinge performantele tamplariei PVC.

   4. Poliestirenul extrudat, un bun izolator fonic pentru pardoseala

   In cazul in care v-ati hotarat sa va schimbati pardoseala, inainte de a turna sapa si a monta parchetul peste ea, folositi un strat de poliestiren extrudat de 2 cm. Este un izolator foarte bun ce nu lasa sunetul de la vecini sa patrunda in locuinta ta.
   Pe langa poliestirenul extrudat si mocheta reprezinta un bun izolator fonic. Aplicati un strat de mocheta lipita cu adeziv pentru o mai buna izolare fonica.

   Atentie ! Nu folositi gresie sau faianta pentru pardoseala in camerele in care exista un televizor sau sistem de sunet, deoarece produc vibratii, propagand astfel sunetul.