In cazul in care ati spart o placa de gresie si nu stiti cum sa o inlocuiti sau vreti sa placati o camera cu gresie si nu vreti sa apelati la o echipa de specialisti urmariti acesti pasi si veti reusi:

1. Primul pas ar fi acela de a curata foarte bine suprafata pe care ati hotarat sa montati gresia.

2. Nu preparati mult adeziv dintr-o data si respectati cantitatile de pe prospect. Aplicaţi materialul (adezivul) pe suprafaţa pardoselii folosind mistria zimtata. Întindeţi apoi materialul într-un strat cu grosimea egală,acesta se usucă în aproximativ 15-20 de minute de la întindere.
    Se recomandă întinderea mortarului în funcţie de viteza de lucru.

3. Dupa intinderea materialului asezati placa pe pardoseala si apasati-o bine cu mana sau cu un ciocan de cauciuc ca sa fiti siguri ca face priza.Daca sunetul se aude infundat inseamna ca ati reusit. Pentru ca placa să se lipească bine de suprafaţă, cel puţin 80% din material trebuie să rămână lipit pe spatele plăcii. Montati placile una langa alta si repetati actiunea la fiecare dintre ele

4. După montarea plăcilor de gresie, aşezaţi distanţierele între punctele de îmbinare ale plăcilor. Montaţi apoi celelalte plăci repetand paşii prezentaţi anterior.
    La placile mari sunt recomandate distantiere mici, iar la placile mici sunt recomandate distantiere mari

5. Dimensiunea camerei face ca la un moment dat sa trebuiasca sa taiati din placa de gresie. Folositi ruleta si notati cu un creion pe placa de gresie dimensiunea pe care doriti sa o taiati,pe urma aşezaţi placa cu faţa în sus în maşina de tăiat şi aliniaţi marcajul trasat cu creionul cu ghidajul maşinii şi trageţi de mâner spre dumneavoastră.

6. Inainte de a calca pe gresia montata aşteptaţi 24 de ore să se usuce materialul de pe plăci. Iarna uscarea poate dura aproximativ 48 de ore,iar vara 24 de ore.

7. Dupa ce gresia a fost montata in intregime se poate aplica chitul de rosturi special si se poate curata suprafata cu un burete umed