Ca orice bun pe care il avem, in timp, datorita folosirii indelungate sau a factorilor de mediu, se deterioreaza. Pentru a ne bucura de el cat mai mult timp, trebuie sa-i acordam minimum de ingrijire.
   Fie ca ne referim la usi sau la ferestre, tamplaria din casa, pentru a se pastra intr-o stare cat mai buna de functionare, necesita periodic un tratament de ingrijire si curatare. Deoarece este expusa in permanenta factorilor de mediu, gradul de degradare al texturii tamplariei este mai mare decat in cazul altor bunuri.

   Tamplaria PVC

   Pentru a se mentine intr-o stare cat mai buna, necesita curatarea garniturilor de cauciuc si intretinerea cadrelor. Tamplaria PVC nu se curata doar cu carpa uscata, deoarece se electrizeaza si atrage praful.
   Suprafata profilelor se va sterge cu o laveta imbibata intr-o solutie speciala pentru tamplaria PVC sau intr-o laveta imbibata cu apa calda si detergent. Nu folositi substante care contin in compozitia lor acetona, clor,benzina sau produse abrazive
   Pentru a pastra calitatea de etanseizare a garniturilor de cauciuc, acestea se vor unge la interval de jumatate de an, cu o substanta pe baza de silicon
   In cazul in care nu gasiti in magazine ceea ce aveti nevoie, puteti apela la societati care comercializeaza tamplarie din PVC, acestea ofera tot felul de produse pentru ingrjirea tamplariei, cum ar fi creme pentru profile, ulei pentru feronerie si silicon pentru garnituri.

   Tamplaria din aluminiu

   Se intretine cel mai usor. Ferestrele se vor sterge cu o laveta inmuiata in apa si sapun.
   Ca si in cazul tamplariei PVC o data la jumatate de an folositi substanta pe baza de silicon pentru garniturile de cauciuc si ulei special pentru garniturile de inchidere.
   Nu folositi substante pe baza de acetona, benzina sau clor.

   Tamplaria din lemn

   Este cel mai vechi tip de tamplarie existent pe piata, daca este ingrijit cum se cuvine, se pastreaza bine in timp.

   Se ingrijeste astfel :

- Urmele de degete de pe suprafata tamplariei se curata frecand usor zona cu bucati de cartof crud.
- Praful se inlatura folosind o carpa inmuiata cu apa si sapun sau cu spray special.
- Vopseaua uzata de pe cadrele ferestrelor se curata si se repara prin revopsire
- Suprafata de lemn se lustruieste folosind bumbac uscat
- Pentru ca geamul sa se deschida cat mai usor folositi vasilina pentru ungerea balamalelor