In articolul de mai jos va vom prezenta pas cu pas etapele care trebuiesc parcurse pentru aplicarea cat mai corecta a gletului pe pereti.

   Cum incepem?

   In primul rand peretii trebuiesc curatati foarte bine de praf,vopsea veche,huma,tapet sau orice alt strat existent pe acestia.Odata ce ati terminat cu acest proces,se aplica un strat de amorsa pentru ca gletul sa faca priza bine pe perete.
Atentie: nu aplicati amorsa cu traflaletul pentru ca nu patrunde in toti porii peretelui,folositi o bidinea.Dupa aplicarea amorsei lasati peretele pret de 3-4 ore sa absoarba si treceti la aplicarea gletului.
   Gletul se aplica in doua straturi,primul dintre ele fiind numit si „glet de incarcatura” pentru ca acopera imperfectiunile pertilor si tavanelor( gauri,valuri…) prin incarcare. Este un glet gros de culoare alb mat care sporeste rezistenta peretilor la fisurare permitand o aplicare de pana la 10 mm grosime..

   Cum il preparam?

   Se adauga un sac de 20 kg de glet de incarcatura la 6 litri de apa intr-o galeata noua,sau una folosita dar bine curatata. Gletul se va amesteca cu un amestecator montat la o bormasina pana ce se va omogeniza cu apa alcatuind cu aceasta o masa uniforma.Materialul pregatit trebuie aplicat pe pereti cu un fier de glet in maxim o jumatate de ora pentru a evita intarirea acestuia in galeata,astfel nemaiputandu-va fi de folos. Odata intarit nu mai poate fi utilizat.
   Timpul de uscare pe care trebuie sa-l respectati este de 4-5 ore

   Al doilea strat de glet se numeste „glet de finisaj” deoarece este foarte fin si se aplica intr-un strat foarte subtire ( 3-5 mm) pe pereti conferindu-le acestora un aspect placut.
   Timpul de uscare pe care trebuie sa-l respectati este de o zi. Dupa uscare suprafata se slefuieste cu glasspapier pantru a fi pregatita de lavabila

   Cum il preparam?

   Se adauga un sac de 25 kg de glet de finisaj la 8 litri de apa si se prepara in acelasi mod ca si gletul de incarcatura
Atentie: galeata in care faceti materialul sa nu contina glet de incarcatura sau orice alt tip de material,nu le amestecati!