Odata cu venirea pe lume a unui copil viata adultilor se schimba din mai multe puncte de vedere. Majoritatea parintilor fac pregatiri intense legate de amenajarea camerei copilului, fiind influentati de sexul bebelusului de cele mai multe ori.

   Cum alegem camera? Ce suprafata trebuie sa aiba?

   De obicei parintii aleg camera cea mai apropiata dormitorului matrimonial, pentru a ajunge cu usurinta atunci cand copilul plange. Camera aleasa trebuie sa fie cat mai spatioasa, luminoasa si bine aerisita. Daca avem posibilitatea in viitor de a avea un apartament sau o casa mai mare, cu mai multe camere, atunci vom oferi luxul copilului de a-i schimba camera pe masura ce inainteaza in varsta.
   Nevoia de spatiu a copilului se manifesta inca de la o varsta frageda, dupa varsta de 6-7 ani, atunci cand copilul urmeaza o scoala, are nevoie de spatiu pentru studiu, haine, joaca…e.t.c. De preferabil ar fi sa aiba si o baie proprie, in cazul in care aveti posibilitatea.
   Odata cu cresterea in varsta, dupa 18 ani, copilul devine din ce in ce mai independent, simte nevoie de intimitate si isi doreste o camera cat mai mare. Daca aveti o casa mare cu mansarda se poate muta acolo. Avand un intreg etaj la dispozitie, va avea comfortul pe care si-l doreste.
   Pentru un nou nascut o suprafata de 10 mp este suficienta, dar pentru un adolescent trebuie mai mult spatiu, ideal ar fi o camera de minim 20 mp

   Cum amenajam camera?

   Nu asortati camera copilului cu celalalte camere, nu trebuie sa fie la moda, trebuie sa fie doar un spatiu vesel si pirmitor.
   In primul rand trebuie sa aveti in vedere sa cumparati un patut comfortabil inconjurat de gratii pentru a opri micile escapade, deca este nevoie.
   Mobilierul din camera copilului trebuie sa fie rezistent, sa aiba colturile rotunjite pentru ca acesta sa nu se raneasca, iar rafturile pentru jucarii sa fie bine prinse de perete in cazul in care se vor agata de ele, sa nu cada.
   Pardoseala trebuie sa fie acoperita cu mocheta, pentru ca acolo cei mici isi vor defasura o mare parte din activitate, experimentand fiecare coltisor al camerei jucandu-se.
   Peretii trebuiesc vopsiti in culori vii, cei mici reactioneaza la culori puternice cum ar fi rosu, verde, galben, orange, albastru. Puteti opta si pentru tapet tematic, inspirat din desene animate, de exemplu : Bugs Bunny, Donald Duck, Bambi, Mickey Mouse, Dexter, Pluto… e.t.c

   Bugetul pentru amenajare?

   In functie de ceea ce doriti sa realizati preturile variaza de la caz la caz. Daca sunteti inspirati si amenajati camera fara ajutorul unui designer va va costa mai putin, in jurul a 1000-1500 Euro,daca nu, puteti ajunge sa platiti chiar dublu.Totul tine de timpul si de disponibilitatea dumneavoastra financiara.