Romania este o tara cu un grad ridicat de dezvoltare si perpetuare a insectelor nedorite. Din cauza climei si a standardului de viata scazut, precum si a starii precare a locuintelor, tot mai multi dintre noi ne lovim de oaspeti nedoriti in locuintele in care traim.
   Este neplacut ca atunci cand deschidem usa sifonierului sa constatam ca acesta are locuitori care se hranesc cu hainele noastre, distrugandu-le tesaturile.
   Printre cele mai cunoscute insecte si de altfel printre cele mai problematice, pentru ca ne afecteaza in mod vizibil viata, se numara moliile. Pentru a le indeparta de imbracamintea noastra trebuie sa actionati cat mai rapid atunci cand ati constatat aparitia lor, deoarece o molie adulta depune intre 100-200 de oua/tesatura de material.

   Aveti in vedere :

- sa nu puneti in dulap imbracaminte murdara sau umeda

- sa spalati interiorul fiecarui dulap cu o laveta inmuiata in apa si cu detergent de mobila

- sa nu lasati in sifonier haine vechi, deoarece sunt cele mai expuse riscului de ‘’imbolnavire’’ cu molii

- aruncati daca aveti prin casa alimente vechi precum, faina, malai, fasole, grau si orez, pentru ca exista si molii de alimente

- mutati mobila si faceti curat sub ea si in spatele ei, precum si in debara si camara

- puneti in sifonier naftalina, levantica, cedru, rozmarin sau coji de portocala, deoarece moliile sunt foarte sensibile la miros

   Lupta impotriva insectelor este din ce in ce mai mult caracterizata prin orientarea catre produse cat mai ecologice si mai eficace si lipsite de toxicitate. Studiile de piata arata ca peste 80% din populatia urbana a folosit cel putin o data un produs impotriva insectelor.

   In cazul in care cuibul moliilor este bine dezvoltat si observati ca numarul lor creste zilnic, apelati la substante chimice din comert, oferta este variata, pe piata existand diverse produse, in functie de tipul de insecte pe care il intalniti – impotriva insectelor zburatoare,impotriva moliilor, impotriva insectelor taratoare, insecticide universale si insectifuge , cat si de modul de functionare a acestora (aparate electrice, aerosoli, capcane, pastile, naftalina, hartie de muste).

   Nu folositi substante toxice pentru molii in cazul in care aveti copii mici, decat dupa ce i-ati mutat din camera!!!