Chiar daca la prima vedere pare o decizie usoara, alegerea biroului se face dupa mai multe criterii. Culoarea, marimea si forma biroului conteaza foarte mult. Pentru a nu ocupa prea mult spatiu si a se potrivi cu mobila din camera, trebuie ales cu grija.De aemenea si funcionalitatea acestuia este importanta, trebuie sa va ganditi la ce anume il folositi inainte de a-l cumpara.
   Exista mai multe tipuri de birouri din care va puteti alege, deoarece in comert cat si pe internet, exista o gama variata de astfel de produse.
   Pentru a va face alegerea mai usoara, am enumerat cateva tipuri de birouri care va pot ajuta in defasurarea activitatii dumneavoastra.

   Biroul simplu

   Constituie un avantaj pentru incaperile aglomerate sau cu spatiu redus. Este cel mai des intalnit tip de birou, pentru ca nu costa mult si nu ocupa foarte mult spatiu.
   Se poate adapta cerintelor dumneavoastra, putand fi folosit pentru laptop sau pur si simplu ca masa de scris pentru copii si adulti.
   Se gaseste pe piata cu corp fix sau mobil, fiind prevazut cu niste rotite pentru a putea fi mutat mai usor in orice colt al camerei doriti.

   Birou simplu doar pentru calculator

   Este compus din doua blaturi, blatul superior, pe care sa pot aseza monitorul sau o imprimanta si blatul inferior, care este rabatabil, pe doua rotite si poate sustine mouse-ul si tastatura. De asemenea, pe langa biroul simplu, este prevazut cu un suport pentru unitatea centrala a calculatorului.

   Birou complex pentru calculator

   Este folosit in special de persoanele care utilizeaza calculatorul in mod frecvent sau care lucreaza de acasa online.
   Este foarte des achizitionat de firme, iar pe langa biroul simplu, este prevazut cu spatiu de depozitare al imprimantei, al scanner-ului, al fax-ului, precum si cu spatii speciale pentru depozitarea CD-urilor sau a papetariei necesara muncii de birou.

   Birou multifunctional

   Este cel mai complex birou, dar si cel mai scump. Datorita complexitatii ocupa mai mult spatiu decat celalalte birouri si nu poate fi asezat intr-un spatiu restrans.
   Este un birou destinat atat relaxarii cat si studiului, fiind prevazut cu spatii special destinate asezarii cartilor necesare studiului copiilor, cat si cu spatii destinate depozitarii documentelor. De asemenea, ca si celalalte birouri are masuta rabatabila pentru tastatura si mouse cat si spatii special construite pentru asezarea unitatii de comanda, a fax-ului, imprimantei, e.t.c…